Kennel Stora Björn

Sveriges vinstrikaste uppfödare av Welsh Corgi Pembroke år 2017 - 2018!

Om Kennel Stora Björn

 

Jag heter Karin Jansson och jag bor med min sambo och våra hundar i natursköna Dannemora, Uppland. Djur har alltid varit ett stort intresse hos mig och då framför allt häst och hund.

 

Hundar har funnits med på heltid i mitt liv sedan mitten på 80talet. Familjens första hund var en liten blandras som vi gav vår mamma till "Mors Dag". Min första egna hund var en dvärgtax. Allvar med hund blev det då jag 1988 köpte schäfer tiken Cimarosas DamDam. Under flera år var schäfer och utställning det som dominerade.

C.I.B NORD uch Notown's Close up

C.I.B NORD uch Siggens Quick-Sand

C.I.B. FI UCH NORD UCH
Siggen's Hermine

1994 fick jag som omplacering Old English Sheepdog tiken Such Chefens TummeLisa och året efter kom helsyster Chefens Tjosan. Med OES hann jag lära mig massor om avel och avelsplanering då tre av mina fem OES kom från Kennel Notown's.

 

2002 kom första Pembroken in i mitt liv, även det en omplacering.

Such Siggens Quick-Sand (Pinnen). Med henne fick jag många fina roliga och framgångsrika år. Genom Pinnen startade intresset för avel på allvar och sökandet efter potentiellt avels material tog fart och 2011 kom vår första valpkull med tiken Siggens Hermine.

 

Mitt kennelnamn StoraBjörn överlät en god vän till mig 1996. Målet med min avel är att den förhoppningsvis kan bringa glädje för rasen längre fram, med sunda rastypiska och mentalt trevliga Welsh Corgi Pembroke.

Visa mer
© Kennel Stora Björn   |   Karin Jansson   |   +46(0)703-744627   |   E-mail