top of page

Om Kennel Stora Björn

 

Jag heter Karin Jansson och jag bor med min sambo och våra hundar i natursköna Dannemora, Uppland. Djur har alltid varit ett stort intresse hos mig och då framför allt häst och hund.

 

Hundar har funnits med på heltid i mitt liv sedan mitten på 80-talet. Familjens första hund var en liten blandras som vi gav vår mamma till "Mors Dag". Min första egna hund var en dvärgtax. Allvar med hund blev det då jag 1988 köpte schäfer tiken Cimarosas DamDam. Under flera år var schäfer det som dominerade.

C.I.B NORD uch Notown's Close up

C.I.B NORD uch Siggens Quick-Sand

Bonniefiz.jpg

C.I.B. FI UCH NORD UCH
Siggen's Hermine

1994 fick jag som omplacering Old English Sheepdog tiken Such Chefens TummeLisa och året efter kom helsyster Chefens Tjosan. Med OES hann jag lära mig massor om avel och avelsplanering då tre av mina fem OES kom från Kennel Notown's.

 

2002 kom första Pembroken in i mitt liv, även det en omplacering.

Such Siggens Quick-Sand (Pinnen). Med henne fick jag många roliga fina och framgångsrika år. Genom Pinnen startade intresset för avel på allvar och sökandet efter avelsmaterial tog fart. Sommaren 2008 köpte jag tiken Siggens Hermine "Bonnie" och 2010 hanen Noble Baguette Justin "Justin"- Dessa två blev starten till kennelns första kull som kom 2011.
 

Mitt kennelnamn överlät en god vän till mig 1996. Stora Björn är en kennel som drivs i liten skala. Målet med min avel är att den förhoppningsvis kan bringa glädje för rasen med sunda rastypiska och mentalt trevliga Welsh Corgi Pembroke, nu och i framtiden.

bottom of page